Romanian Beef Master 2022

2-3 August 2022

Romanian Beef Master 2022 a avut loc pe 2 și 3 august la Complexul Arena din Moara Vlăsiei, fiind a doua ediție a acestui eveniment dedicat exclusiv cărnii de vită produse în România. Organizat sub îndrumarea chef-ului Radu Zărnescu, evenimentul a reunit bucătari renumiți, inclusiv chefi cu stele Michelin, oficiali guvernamentali, geneticieni și specialiști în creșterea bovinelor.

Am participat și noi la acest eveniment deosebit cu un stand de prezentare și demnstrație unde participanții și vizitatorii puteau vedea la treabă cuptorul profesional pe cărbuni Hestia 70, precum și un grill profesional pe cărbuni cu 2 posturi, pe care noi le producem. Acestea se pot vedea în galeria foto și video-ul de mai jos.

Competiția principală a inclus cinci echipe de bucătari profesioniști care au pregătit preparate din chiulotă de vită Premium Angus.

Juriul a fost compus din 16 membri, printre care Samuel Widmer de la Karpaten Meat, Aurel Simion – Secretar General în Ministerul Agriculturii, și chefi internaționali precum Ted Janssen și Ramon Rotteta. Aceștia au evaluat modul de interpretare a rețetelor, asocierea cărnii de vită cu diverse ingrediente și corectitudinea gătirii.

Evenimentul a inclus și demonstrații culinare, unde publicul a putut degusta preparate diverse din carne de vită, gătite prin tehnici precum slow cooking, smoker, kamado și asado. Scopul principal al Romanian Beef Master 2022 a fost promovarea cărnii de vită produse în România și încurajarea consumului de produse locale.

Mai mule detalii pe pagina Facebook a evenimentului “Romanian Beef Master 2022”
https://www.facebook.com/raduzarnescu

Detalii/Comenzi